Vesterlend

150.00 рсд

Narandžaste boje

Jakog mirisa

Visine 3 do 4m

Cveta cele godine

Nema na zalihama

Šifra proizvoda: ves1 Kategorije: , Oznake: ,
Podeli sa prijateljima

Opis

Vesterlend – Ruže Puzavice (poznate i pod nazivom ruže penjačice) su pogodne za formiranje cvetnih živih ograda, pergola, za maskiranje zidova i neuglednih pozadina, kao i za pojedinačnu sadnju na istaknutim mestima. Cvetaju cele sezone.

Ukoliko nemate dvorište i želite ih gajiti na terasi trebate obezbediti saksiju većeg prečnika, najmanje 40cm, iz razloga što puzavice imaju širok korenov sistem, pa će u suprotnom, biljka vidno zaostajati u napretku. Osim toga, prilikom sadnje ruže puzavice, potrebno je obezbediti dobru drenažu. Ako imate dvorište i želite da formirate luk, pergolu ili ogradu od ruže puzavice, potrebno je obezbediti neophodan prostor za rast i dalje formiranje. Puzavice se sade na razmaku od 1m do 2m, u zavisnosti od sorte.

Ruže nisu zahtevne prema zemljištu, uglavnom uspevaju na peskovitom, ocednom, dobro dreniranom tlu, neutralne pH vrednosti. Puzavice traže dosta svetlosti, stoga ih treba istaknuti na najsvjetlijim mestima u dvorištu ili terasi.

Veoma je važno orezivanje puzavica jer tako dobijamo gušći i lepši sklop uz oslonac. Kod orezivanja je veoma važno da uklonite deo starijih izdanaka da biste napravili mesta za nove, mlade izdanke koji će cvetati. Stare grane tada treba da orežete do mladog i savitljivog izdanka koji od njih ide.

Obavezno nabavite rukavice za ruže s kožnim dodatkom do lakta kojima ćete zaštiti i ruke i odeću od trnja.

Pored organskog djubriva koje treba koristiti u sadnji,potrebno je svake godine prihranjivati puzavice i veštačkim đubrivom i to KAN-om ili AN-om isključivo s proleća pre kretanja vegetacije.

Podeli sa prijateljima

Dostava & Plaćanje

  • Minimum 10 ruža u paketu. Naručivati 10, 20, 30…
  • Minimum 2 stablašice u paketu. Paket je do 10 stablašica. Ako naručite 12, to su dva paketa. Jedan od 10 i drugi od 2.
  • Minimum 2 četinara u paketu.
  • Minimum 2 sadnice žbunastih biljaka u paketu.
  • Minimum 1 lišćar u paketu.
  • Cena poštarine po jednom paketu je 500 dinara.

Oni koji naruče 10 ili više stablašica, obavezno uplata se mora izvršiti na naš tekući račun ili Post Net uslugom na broj telefona.

Podaci  za uplatu su:
Vladan Lević
Selište bb, 37245 Velika Drenova
Broj računa: 265-0000006652201-87
Telefon: 063 178 2 622

U cenu naručenih artikala nije uračunata cena dostave. Cenu dostave možete sani izračunati na osnovu narudžbe ili se informisati kod nas na 063 178 2 622 – Vlada Lević
Svi artikli koji su trenutno rasprodati, mogu se rezervisati za sledeću sezonu pozivom na broj: 063 178 2 622
063 765 8 897

Podeli sa prijateljima