Salih padajuća vrba

700.00 рсд

Žalosna vrba nosi epitet najlepše vrbe i to svakako zaslužuje svojom posebno veličanstvenom krošnjom koja pada do same zemlje.

Gusta, slikovita, neprobojna krošnja može biti i dobar vizuelni zid od neželjenih pogleda. Brzo raste kao i sve vrbe, posebno na mestima gde ima više vode.

Šifra proizvoda: zv1 Kategorije: , Oznake: ,
Podeli sa prijateljima

Opis

Salih padajuća vrba, vrlo je otporna i nije zahtevna za održavanje.

Vrbova kora sadrži tanine i glikozid salicin, pa se koristi u medicini. Upravo ovom svojstvu vrbe duguje se i postojanje jednog od najpopularnijih i najrasprostranjenijih lekova na svetu – aspirina.

Potopljene mlade grane u vodu služe i kao prirodan stimulans ožiljavanja mladih reznica. Jedna je od najmedonosnijih vrba u proleće

U drevnim vremenima nastalo je verovanje da je žalosna vrba (Salix babylonica L.) spustila svoje grane da bi zaštitila i sakrila Majku Božiju kada je pred prognanicima bežala sa Isusom.

Mada je njen naziv latinski naziv poreklom iz daleke Kine, a ne iz Vavilona

Napomena: biljka u saksiji, visine 60-70cm

Podeli sa prijateljima

Dostava

  • Minimum 10 ruža u paketu. Naručivati 10, 20, 30…
  • Minimum 2 stablašice u paketu. Paket je do 10 stablašica. Ako naručite 12, to su dva paketa. Jedan od 10 i drugi od 2.
  • Minimum 2 četinara u paketu.
  • Minimum 1 lišćar u paketu.
  • Cena poštarine po jednom paketu je 400 dinara.

U cenu naručenih artikala nije uračunata cena dostave. Cenu dostave možete sani izračunati na osnovu narudžbe ili se informisati kod nas na 063 178 2 622 – Vlada Lević
Svi artikli koji su trenutno rasprodati, mogu se rezervisati za sledeću sezonu pozivom na broj: 063 178 2 622
063 765 8 897

Podeli sa prijateljima